Schutting Houten

Een schutting is onmisbaar geworden, ook voor uw tuin in Houten. Door de hoge grondprijzen en schaarste worden de percelen steeds kleiner en komen we steeds dichter op elkaar te wonen. Een fraaie houten of hout beton schutting is om die reden wenselijk om enerzijds de grenzen van uw tuin aan te geven en anderzijds ook voor voldoende privacy en veiligheid te zorgen.

Voor uw schutting in Houten zijn er legio mogelijkheden. Gras en Groen Schuttingen biedt u een keuze uit de meest populaire schuttingen met bijpassende poort. Deze kunnen wij op een vakkundige en duurzame wijze voor u plaatsen. Heeft u een bestaande schutting in Houten die aan vervanging toe is? Dan kunnen wij deze, voorafgaand aan het plaatsen van uw nieuwe schutting, ook voor u verwijderen en afvoeren.

Gras en Groen biedt u de keuze uit de volgende schuttingen:

Schutting plaatsen in Houten

Wilt u een nieuwe schutting plaatsen in Houten? Houten is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht,  ten zuidoosten van de stad Utrecht. Het ligt tussen de rijkswegen A12, A27 en de rivier de Lek. De gemeente telt ongeveer 49.800 inwoners en heeft een totale oppervlakte van net geen 59 vierkante kilometer.

De naam Houten is waarschijnlijk afgeleid van "Haltna", dat mogelijk "woonplaats in het bos" of "open plek in het bos" betekent. Deze plek heeft gelegen naast de huidige Pleinkerk waar sporen van een Romeinse villa zijn gevonden. Houten komt als de naam “Haltna” voor in een goederenlijst, die in de 10e eeuw door de bisschop werd opgesteld. De gemeente Houten omvat plaatsen, buurtschappen en heerlijkheden als ‘t Goy, Heemstede, Wayen,Wulven, Oud-Wulven, Schalkwijk, Honswijk en het dorpje Tull en Het Waal. De gemeente bezit 134 rijksmonumenten en een veelvoud ervan aan gemeentelijke monumenten.

Doordat de gemeente in 1966 werd aangewezen als “groeikern”, vermenigvuldigde het inwonertal fors. In amper vijftig jaar van 6100 tot de huidige 49.800. Het centrum van Houten werd in 2007 vernieuwd om een passend  voorzieningenniveau te krijgen. Uitbreiding van het winkelcentrum, twee nieuwe cultuurcentra en de herinrichting van het centrale plein Het Rond, een verdubbeling en verhoging van het spoor, een nieuw station en een fietstransferium. De consequente keuze om de fiets als volwaardig vervoermiddel voorrang te verlenen, leidt tot een gemeente waar fietsen nog meer dan ooit, de norm is geworden. De gemeente Houten geldt als voorbeeld voor andere gemeenten, wanneer het gaat om de opzet van nieuwe woonwijken. Het is dan* terecht   dat Houten, na al eerder in 2008 te zijn verkozen, in 2018 opnieuw verkozen tot de Fietsstad van Nederland. Maar ook met het project “U-Flex-bus”, de bus op bestelling krijgt de gemeente Houten de handen op elkaar.

Houten is door haar ligging een prima bereikbare forensenplaats, met een goede spoorverbinding naar de steden Utrecht en ‘s-Hertogenbosch, maar ook per snelweg via de A27 (van Almere naar Ulvenhout) en de naar Gorinchem en de A12 (van Den Haag naar Zevenaar). Zelf biedt de gemeente bijna 18.000 arbeidsplaatsen. Het aantal bedrijven en arbeidsplaatsen is al jaren gestaag groeiend. Omdat er geen hele grote kantoren, bedrijven en magazijnen in Houten zijn gevestigd, zijn er geen grote pieken of dalen in de werkgelegenheidscijfers. Het gerenoveerde centrum biedt een gezellige sfeer.

Schutting plaatsen in uw tuin:

Gras en Groen Schuttingen beschikt over een VCA gecertificeerde montageservice, zodat werkzaamheden op vakkundige wijze worden uitgevoerd. Uw schutting plaatsen wordt waterpas en in een rechte lijn op de erfgrens geplaatst. Uiteraard monteren wij desgewenst ook de bijpassende poort.

Gelegen tussen de rivieren Lek en Kromme Rijn ligt de bebouwing in en rond Houten overwegend op een laag klei- of poldergrond. Dat verdient extra aandacht. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw schutting zal blijven staan. Uw schuttingpalen extra aanstorten met beton, is hier wenselijk of zelfs noodzakelijk.

Heeft u samen met een of meerdere buren en buurtbewoners plannen om nieuwe schuttingen aan te schaffen en te laten plaatsen? Gras en Groen Schuttingen zorgt voor een haalbare planning, een goede communicatie en specificeert naar wens offertes en facturen per woning. U heeft dan geen zorgen omtrent een schutting laten plaatsen? Zo maakt u samen een fijne start, wanneer u gaat verhuizen naar een nieuwe woning in Houten.

Nieuwbouwwijken in Houten en omgeving

Project De Kiem van Houten

De Kiem van Houten is de jonge wijk in Houten, die de komende jaren in enkele fases gebouwd wordt. De aantrekkelijke mix van woningen is divers, in een karakteristieke “dertiger-jaren-stijl” en een herkenbare stedenbouwkundig plan met rijwoningen, tweekappers in varianten, driekappers, vrijstaande woningen, patiobungalows en appartementen.

Dit nieuwe startpunt wordt de plek waar u direct uw draai vindt. Ervaar de ruimte in en om uw huis. In de buurt is volop groen en water om te spelen, te sporten en te relaxen. Alles wat u nodig hebt, ligt op comfortabele loop- en fietsafstand. De woningen in deze wijk worden Nul-Op-de-Meter, gasloos en goed voor het milieu en uw portemonnee. De Kiem van Houten is de nieuwste en meteen ook de laatste woonwijk binnen De Vijfwal in Houten-Zuid.

Buitenoever in Tull in Het Waal

Op een unieke plek aan de Waal in het hart van de regio Utrecht verrijzen bijzonder fraaie woningen. U vindt in Buitenoever zowel starters- als seniorenwoningen, rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. In Tull en ‘t Waal wonen, betekent genieten van recreatie op het water, ruimte en natuur. Wonen in een veilige, gezellige dorpse omgeving.

Tull en ‘t Waal ligt op zo’n 4 kilometer afstand van de centra van Houten en Nieuwegein, dus  zijn veel voorzieningen binnen handbereik,. Maar ook zijn in de directe omgeving de uitvalswegen naar grote steden perfect te bereiken.    

De Wiese in Schalkhaar

Zoekt u klassieke architectuur in een landelijke omgeving? Dit mooie woonplan komt over enige tijd volledig tot zijn recht wanneer het in balans is gebracht met de omgeving. Dit plan De Wiese is meer dan geslaagd. De subtiele ontwerpen van de woningen passen helemaal bij de rustige en landelijke omgeving. De Wiese ligt aan de rand van Schalkwijk, nabij de fraaie landerijen rond het dorp. Een magnifieke locatie voor mensen die hoge eisen stellen aan zowel een plezierige woonomgeving alsook aan comfort. Hier is het heerlijk en gemoedelijk wonen: rust, ruimte en waterrijk!  Het centrum van Houten op ligt op een steenworp afstand en dus zijn alle voorzieningen binnen handbereik.

 

Schutting plaatsen in Houten en omgeving!

Het plaatsen van een nieuwe schutting verzorgen wij uiteraard bij u in Houten, maar wij zijn ook werkzaam in de volgende woonplaatsen:Houten schuttingen


Grenen 21 planks
Grenen 21 planks

€ 90,- p/m¹    

Paal hardhout

Grenen houten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Douglas 21 plank
Douglas 21 planks

€ 110,- p/m¹    

Paal hardhout

Douglas houten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Hardhout 21 pl.
Hardhout 21 planks

€ 170,- p/m¹    

Paal hardhout

Hardhouten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Houten poorten


Poort grenen
Poort grenen

Geplaatst € 285,-    

100 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot. Ook verkrijgbaar in 90 - 110 - 120 - 130 - 140 - 150 cm.

Poort hardhout
Poort hardhout

Geplaatst € 405,-    

100 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot. Ook verkrijgbaar in 90 - 110 - 120 - 130 - 140 - 150 cm.

Poort Douglas
Poort douglas

Geplaatst € 315,-    

90 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot.

gras-en-groen-schuttingen-1
gras-en-groen-schuttingen-2
gras-en-groen-schuttingen-3
gras-en-groen-schuttingen-4
gras-en-groen-schuttingen-5

Houten schutting in Houten

Gras en Groen Schuttingen is voor u dé specialist voor een houten schutting. Wij leveren en plaatsen uw houten schutting voordelig, snel, vakkundig en alles uit onze eigen voorraad. Het plaatsen van een schutting bij u in Houten kan dan ook altijd binnen 21 dagen worden uitgevoerd.

De houten schuttingen van Gras en Groen worden gevormd met een hardhouten schuttingpaal voorzien van een v-groef. Tussen de hardhouten schuttingpalen kunnen verschillende tuinschermen met afdeklat worden bevestigd. U heeft daarbij de keuze uit grenen, douglas en hardhout. Voor alle drie de houtsoorten bieden wij de mogelijkheid tot de montage van een bijpassend gaaspaneel of een tuinpoort.

Gras en Groen Schuttingen biedt u de volgende houten schuttingen aan:

Hout beton schutting in Houten

Naast een houten schutting biedt Gras en Groen Schuttingen ook de mogelijkheid om bij u in Houten een hout beton schutting te plaatsen. Een hout beton schutting bestaat zoals de naam al zegt deels uit hout en deels uit beton. De kwetsbare delen van de schutting worden gemaakt van beton: dit zijn de staanders en de onderplaat. De schutting palen en onderplaten van beton kunnen zowel in het licht- als antracietgrijs worden uitgevoerd.

Tussen de betonnen staanders kunnen grenen, douglas of hardhout schutting panelen worden gehangen. Voor een fraaie afwerking monteren wij een afdeklat van dezelfde houtsoort. Evenals bij de houten schutting is ook bij de hout-beton schutting de mogelijkheid om een gaaspaneel of een tuinpoort in dezelfde houtsoort te monteren. Zo kan uw tuin in Houten geheel naar wens worden ingericht.

Waarom kiezen voor een hout-beton schutting?

Rots- leisteenmotief schutting in Houten

De nieuwste variant in het assortiment van Gras en Groen zijn de zogenaamde rots- leisteenmotief schuttingen. De schuttingen hebben tot een hoogte van 70 centimeter onderplaten van beton. Deze onderplaten zijn voorzien van een rots- of leisteenmotief.

Wederom zijn er houten tuinschermen van grenen, douglas of hardhout te bevestigen in het framewerk van beton. De tuinschermen hebben een afwijkende maat van 130 centimeter hoog. Kiest u voor dit type schutting in uw tuin in Houten? Ook deze schutting is in totaal twee meter hoog!Grijs 21 planks
Grenen 21 planks

€ 87,50 p/m¹    

Beton wit/grijs

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Wit/grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Antraciet 21 pl.
Grenen 21 planks

€92,50 p/m¹    

Beton antraciet

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Leisteenmotief grenen
Grenen 21 planks

€ 137,50 p/m¹    

Leisteen antraciet

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze onderplaat met leisteenmotief.
Inclusief afdeklat

Antraciet 21 pl.
Douglas 21 planks

€ 112,50 p/m¹    

Beton antraciet

Grenen hout tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Antraciet 18 pl.
Hardhout 17 planks

€ 145,- p/m¹    

Beton antraciet

Hardhouten tuinscherm 17 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Antraciet 20 pl.
Hardhout 21 planks

€ 172,50 p/m¹    

Beton antraciet

Hardhouten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Rotsmotief 21 pl
Grenen 21 planks

€ 137,50 p/m¹    

Rotsmotief antraciet

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet beton, onderplaat met rotsmotief.
Inclusief afdeklat.

Rotsmotief douglas 21pl
Douglas 21 planks

€ 152,50 p/m¹    

Rotsmotief antraciet

Douglas houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet beton, onderplaat met rotsmotief.
Inclusief afdeklat.

Rotsmotief hardhout 21pl
Hardhout 21 planks

€ 197,50 p/m¹    

Rotsmotief antraciet

Hardhouten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet beton, onderplaat met rotsmotief.
Inclusief afdeklat.

Algemene actie Gras en Groen Schuttingen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Schutting Hendrik Ido Ambacht

Hans en Wilma Klootwijk


5

"5 sterren van ons vanuit Hendrik Ido Ambacht"

Lees verder
Overzicht

Vrijblijvende offerte of bezoek de showtuin

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het plaatsen van uw schutting? Vul dan nu het offerteformulier op de website in. Via een aantal stappen kunt u de keuze maken voor de door u gewenste tuinafscheiding in Houten. U ontvangt altijd binnen 24 uur een passende en scherpe offerte van ons via de mail.

Wilt u een beter beeld krijgen bij de mogelijkheden en kwaliteit van onze diensten en producten? Kom dan eens langs in onze showtuin in Den Bosch. Daar kunt u alle soorten tuinafscheidingen bekijken en bovendien een gedegen advies ontvangen van één van onze medewerkers!

 


Afgeronde projecten in Houten

  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen