Schutting Breda

Een schutting is onmisbaar geworden, ook voor uw tuin in Breda. Door de hoge grondprijzen en schaarste worden de percelen steeds kleiner en komen we steeds dichter op elkaar te wonen. Een fraaie houten of hout beton schutting is om die reden wenselijk om enerzijds de grenzen van uw tuin aan te geven en anderzijds ook voor voldoende privacy en veiligheid te zorgen.

Voor uw schutting in Breda zijn er legio mogelijkheden. Gras en Groen Schuttingen biedt u een keuze uit de meest populaire schuttingen met bijpassende poort. Deze kunnen wij op een vakkundige en duurzame wijze voor u plaatsen. Heeft u een bestaande schutting in Breda die aan vervanging toe is? Dan kunnen wij deze, voorafgaand aan het plaatsen van uw nieuwe schutting, ook voor u verwijderen en afvoeren.

Gras en Groen biedt u de keuze uit de volgende schuttingen:

Schutting plaatsen in Breda

Breda is een stad en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente met bijna 124.000 inwoners en ligt op 128,68 km² in de provincie Noord-Brabant. Het is de derde gemeente van Noord Brabant en Breda was tevens de oude hoofdstad van de Baronie van Breda. In de gemeente liggen de volgende dorpskernen: Breda, Bavel, Effen, Prinsenbeek, Teteringen, en Ulvenhout. De vroegere dorpen Ginneken en Princenhage waren al sinds 1942 opgeslokt door de stad Breda.

Breda stond bekend als oranjestad, door de historische band met het huis van Nassau en had ook wel de bijnaam het Haagje van het Zuiden. En dus was de stad ook belangrijk als garnizoens- en vestingstad. Nog steeds is hiervan de militaire invloed te zien: de KMA (koninklijke Militaire Academie) en het hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht zijn er gevestigd. Ooit waren er wel 6 kazernes. De aanwezigheid vanaf de middeleeuwen van de Heren van Breda, de latere vestiging van de Kamer van koophandel, de Rechtbank en het Bisdom vormden Breda tot het politieke, administratieve en religieus-bestuurlijke hart van West-Brabant.

Door haar goede ligging tussen Rotterdam en Antwerpen is er veel handel en industrie. Ook heeft Breda zich ontwikkeld als een studentenstad. Zij telt meer dan 27.000 studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Breda is dan ook een belangrijk regionaal centrum met veel historie en monumentale gebouwen en beschermde stadsgezichten. De Oude Haven, gedempt in 1966 is gelukkig weer in functie sinds 2007 en geeft zo weer haar charme aan de gezellige binnenstad.

Schutting plaatsen in uw tuin

Wilt u een nieuwe schutting plaatsen in Breda? Gras en Groen Schuttingen beschikt over een VCA gecertificeerde montageservice, zodat werkzaamheden op vakkundige wijze worden uitgevoerd. Uw schutting plaatsen wordt waterpas en in een rechte lijn op de erfgrens geplaatst. Uiteraard monteren wij desgewenst ook de bijpassende poort.

De zuidkant van Breda ligt op en tegen hooggelegen zandgronden met akkers, weidegrond, heide- en bosgebied. Boven in Noord-West treft u een gebied met gemengde grond aan en nog noordelijker, vanaf Terheijden het laaggelegen polderlandschap met kleigrond. Breda ligt daardoor in een overgangsgebied. Om uw overkapping stevig te kunnen plaatsen, moet de bodem stabiel zijn. Het is dus goed te weten, dat de bodem in het grootste gedeelte van de gemeente en de hierboven genoemde plaatsen voornamelijk bestaat uit zandgrond. Dat verdient weinig extra aandacht. Hoe stabieler de ondergrond, hoe steviger uw constructie. Echte kleigrond vindt u noordelijk van de rivier de Mark en in het poldergebied. Mocht uw bodem klei bevatten, dat adviseren wij u de staanders extra met beton aan te storten.

Heeft u samen met een of meerdere buren en buurtbewoners plannen om nieuwe schuttingen aan te schaffen en te laten plaatsen? Gras en Groen Schuttingen zorgt voor een haalbare planning, een goede communicatie en specificeert naar wens offertes en facturen per woning. U heeft dan geen zorgen omtrent een schutting laten plaatsen? Zo maakt u samen een fijne start, wanneer u gaat verhuizen naar een nieuwe woning in Breda.

Nieuwbouwwijken in Breda en omgeving

Drie Hoefijzers, Breda

Drie Hoefijzers bestaat uit twee meerdere plandelen, waarvan een deel al is opgeleverd en wordt bewoond. Nieuwbouw is hier harmonieus in het gebied ingepast en waardevolle of karakteristieke gebouwen hebben hier een nieuwe bestemming gekregen. De vervolgfase ligt tussen de Stationslaan, Terheijdenstraat en Doornboslaan. Hier ontstaat een nieuwe levendige buurt met stedelijke allure en veel aandacht voor architectuur en groen, die een brug slaat naar de binnenstad.

Wonen in Drie Hoefijzers is gezien haar uitstraling en de historische context uniek te noemen. Dit wordt een locatie waar bewoners kiezen voor hoogwaardig stedelijk wonen. Met scholen dichtbij en het centrum op loopafstand. De wijk is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt nabij uitvalswegen. Door al deze aspecten is het een uitstekende plek voor velen, van jonge gezinnen, jonge stedelingen, tot actieve senioren. Drie Hoefijzers biedt ruimte voor huizen met een tuin, appartementen met mooie buitenruimtes en ook werken aan huis is mogelijk.

Westrik, Prinsenbeek

Ten zuiden van het dorp Prinsenbeek ligt het buurtschap Westrik. Het dorp valt onder gemeente Breda. Toch heeft het oude Prinsenbeek, dat in 1796 een zelfstandige parochie werd, zijn dorpse identiteit weten te behouden . Hier woon je er nog echt buiten, terwijl bruisend Breda vlakbij is. Zoekt u rust en ruimte of de hectiek van het centrum? In Westrik vindt u het allemaal.

Het dorp Prinsenbeek is levendig en beschikt over tal van voorzieningen. Er is een mooi winkelbestand met supermarkten, kledingwinkels en tal van restaurants. Ook zijn er kinderopvang, basisscholen en een middelbare school te vinden. Prinsenbeek kent verschillende sportclubs, van voetbal en hockey tot tennis en golf. Alles wat nodig is om het thuisgevoel te krijgen is aanwezig. Een omgeving waar het leven ontspannen is en u ook heerlijk kunt wandelen en fietsen.

De Werve, Gineken

Op de prachtige locatie in het Ginneken te Breda van voormalig zorgcentrum De Werve gelegen, is zorginstelling Surplus gestopt met de zorg en zijn de panden en grond beschikbaar gekomen voor dit ambitieuze nieuwbouwplan. Hier wordt hard gewerkt aan de transformatie van dit markante gebouw tot een toonaangevend plan: De Werve. Het totale plan is onderverdeeld in meerdere deelplannen; ‘de transformatie’ en ‘de nieuwbouw’. Bij de transformatie blijven karakteristieke elementen als bestaande trappen, hoge plafonds en de gevel van het gebouw zoveel mogelijk behouden. De woningen, die onder ‘de transformatie’ vallen, bieden een ongekend ruime woonervaring, met een zeer royale living en de aanwezigheid van minimaal 5 slaapkamers. De woningen hebben allemaal ruime achtertuinen voorzien van een eigen berging.

In de Werfstraat, naast het huidige gebouw, komt een nieuw pand. Deze nieuwbouw sluit in zijn architectuur en uitstraling aan bij transformatie ‘De Werve’. De appartementen en penthouse van deze nieuwbouw variëren in woonoppervlak van 127 tot 220 m2 en zijn voorzien van een riante living vanaf 63 m2. Vanuit de living zijn de ruime buitenruimtes van 13 tot 33 m2 bereikbaar. Het herenhuis is met een woonoppervlakte van circa 182 m2 wel riant te noemen, net als de achtertuin van bijna 90 m2.

Hartveld, Den Hout

In het gemoedelijke Brabantse dorp Den Hout, aan de Vrachelsestraat verrijst een klein woonproject. Om de hoek van het centrum, komen op forse kavels, vrijstaande woningen en tweekappers. Samen vormen ze Hartveld. Breda ligt dichtbij, met de auto op slechts een kwartiertje rijden. Genoeg vertier in de buurt aanwezig, maar verder ademt het landschap vooral rust..

Schutting plaatsen in Breda en omgeving!

Het plaatsen van een nieuwe schutting verzorgen wij uiteraard bij u in Breda, maar wij zijn ook werkzaam in de volgende woonplaatsen:Houten schuttingen


Grenen 21 planks
Grenen 21 planks

€ 90,- p/m¹    

Paal hardhout

Grenen houten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Douglas 21 plank
Douglas 21 planks

€ 110,- p/m¹    

Paal hardhout

Douglas houten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Hardhout 21 pl.
Hardhout 21 planks

€ 170,- p/m¹    

Paal hardhout

Hardhouten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Houten poorten


Poort grenen
Poort grenen

Geplaatst € 285,-    

100 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot. Ook verkrijgbaar in 90 - 110 - 120 - 130 - 140 - 150 cm.

Poort hardhout
Poort hardhout

Geplaatst € 405,-    

100 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot. Ook verkrijgbaar in 90 - 110 - 120 - 130 - 140 - 150 cm.

Poort Douglas
Poort douglas

Geplaatst € 315,-    

90 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot.

gras-en-groen-schuttingen-1
gras-en-groen-schuttingen-2
gras-en-groen-schuttingen-3
gras-en-groen-schuttingen-4
gras-en-groen-schuttingen-5

Houten schutting in Breda

Gras en Groen Schuttingen is voor u dé specialist voor een houten schutting. Wij leveren en plaatsen uw houten schutting voordelig, snel, vakkundig en alles uit onze eigen voorraad. Het plaatsen van een schutting bij u in Breda kan dan ook altijd binnen 21 dagen worden uitgevoerd.

De houten schuttingen van Gras en Groen worden gevormd met een hardhouten schuttingpaal voorzien van een v-groef. Tussen de hardhouten schuttingpalen kunnen verschillende tuinschermen met afdeklat worden bevestigd. U heeft daarbij de keuze uit grenen, douglas en hardhout. Voor alle drie de houtsoorten bieden wij de mogelijkheid tot de montage van een bijpassend gaaspaneel of een tuinpoort.

Gras en Groen Schuttingen biedt u de volgende houten schuttingen aan:

Hout beton schutting in Breda

Naast een houten schutting biedt Gras en Groen Schuttingen ook de mogelijkheid om bij u in Breda een hout beton schutting te plaatsen. Een hout beton schutting bestaat zoals de naam al zegt deels uit hout en deels uit beton. De kwetsbare delen van de schutting worden gemaakt van beton: dit zijn de staanders en de onderplaat. De schutting palen en onderplaten van beton kunnen zowel in het licht- als antracietgrijs worden uitgevoerd.

Tussen de betonnen staanders kunnen grenen, douglas of hardhout schutting panelen worden gehangen. Voor een fraaie afwerking monteren wij een afdeklat van dezelfde houtsoort. Evenals bij de houten schutting is ook bij de hout-beton schutting de mogelijkheid om een gaaspaneel of een tuinpoort in dezelfde houtsoort te monteren. Zo kan uw tuin in Breda geheel naar wens worden ingericht.

Waarom kiezen voor een hout-beton schutting?

Rots- leisteenmotief schutting in Breda

De nieuwste variant in het assortiment van Gras en Groen zijn de zogenaamde rots- leisteenmotief schuttingen. De schuttingen hebben tot een hoogte van 70 centimeter onderplaten van beton. Deze onderplaten zijn voorzien van een rots- of leisteenmotief.

Wederom zijn er houten tuinschermen van grenen, douglas of hardhout te bevestigen in het framewerk van beton. De tuinschermen hebben een afwijkende maat van 130 centimeter hoog. Kiest u voor dit type schutting in uw tuin in Breda? Ook deze schutting is in totaal twee meter hoog!Grijs 21 planks
Grenen 21 planks

€ 87,50 p/m¹    

Beton wit/grijs

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Wit/grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Antraciet 21 pl.
Grenen 21 planks

€92,50 p/m¹    

Beton antraciet

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Leisteenmotief grenen
Grenen 21 planks

€ 137,50 p/m¹    

Leisteen antraciet

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze onderplaat met leisteenmotief.
Inclusief afdeklat

Antraciet 21 pl.
Douglas 21 planks

€ 112,50 p/m¹    

Beton antraciet

Grenen hout tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Antraciet 18 pl.
Hardhout 17 planks

€ 145,- p/m¹    

Beton antraciet

Hardhouten tuinscherm 17 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Antraciet 20 pl.
Hardhout 21 planks

€ 172,50 p/m¹    

Beton antraciet

Hardhouten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet grijze betonpalen met onderplaat.
Inclusief afdeklat.

Rotsmotief 21 pl
Grenen 21 planks

€ 137,50 p/m¹    

Rotsmotief antraciet

Grenen houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet beton, onderplaat met rotsmotief.
Inclusief afdeklat.

Rotsmotief douglas 21pl
Douglas 21 planks

€ 152,50 p/m¹    

Rotsmotief antraciet

Douglas houten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet beton, onderplaat met rotsmotief.
Inclusief afdeklat.

Rotsmotief hardhout 21pl
Hardhout 21 planks

€ 197,50 p/m¹    

Rotsmotief antraciet

Hardhouten tuinscherm 21 planks, RVS geschroefd.
Antraciet beton, onderplaat met rotsmotief.
Inclusief afdeklat.

Algemene actie Gras en Groen Schuttingen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Schutting plaatsen Den Bosch

Alwin Wierks


5

"Dit hebben ze keurig en vakkundig zo aangepast dat het perfect aansluit!"

Lees verder
Overzicht

Vrijblijvende offerte of bezoek de showtuin

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het plaatsen van uw schutting? Vul dan nu het offerteformulier op de website in. Via een aantal stappen kunt u de keuze maken voor de door u gewenste tuinafscheiding in Breda. U ontvangt altijd binnen 24 uur een passende en scherpe offerte van ons via de mail.

Wilt u een beter beeld krijgen bij de mogelijkheden en kwaliteit van onze diensten en producten? Kom dan eens langs in onze showtuin in Den Bosch. Daar kunt u alle soorten tuinafscheidingen bekijken en bovendien een gedegen advies ontvangen van één van onze medewerkers!

 


Afgeronde projecten in Breda

  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel
  • Schutting plaatsen Kerkdriel

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen