Wanneer moet u uw schutting vervangen?

Wanneer moet u uw schutting vervangen?

Geplaatst door: Mike Paalman
Productspecialist Gras en Groen Schuttingen
Volg Mike Paalman op LinkedIn
Geplaatst op: 12-07-2018
Laatst aangepast op: 09-07-2018

Mike Paalman

Schuttingen verliezen na verloop van tijd hun sierwaarde. Onder invloed van het weer vergrijst het hout, ontstaat er groene aanslag en ontstaat er houtrot. Maar wanneer breekt het punt aan dat u de schutting beter kunt vervangen? Herkent u één van deze zaken, vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan!

De schutting komt niet meer aan uw eisen tegemoet

De belangrijkste reden om de schutting te vervangen is dat deze niet meer aan uw eisen tegemoet komt. Maar wat zijn deze eisen? Om welke reden plaatste u jaren geleden de schutting om uw tuin? In feite zijn er twee redenen de aanleiding om een schutting te plaatsen.

Wanneer de schutting niet langer aan één van deze twee eisen voldoet is het de hoogste tijd uw schutting te vervangen. Waarschijnlijk bent u dan al aan de late kant en is de schutting (deels) scheef gezakt of zelfs helemaal omgevallen.

5 tekenen dat uw tuinafscheiding op instorten staat

Hoe controleert u de schutting op houtrot?

Houtrot is vrij eenvoudig te herkennen, zeker als u weet wat de zwakke plekken zijn. Heeft u schutting houten palen waaraan de schermen bevestigd zijn? Controleer deze dan op houtrot door een schroevendraaier vlak boven de grond in de houten schuttingpaal te duwen. Als de schroevendraaier zonder een al te grote krachtsinspanning in het hout verdwijnt hebben uw palen last van houtrot. Hoe eenvoudiger het gaat, hoe erger het is.

Op dezelfde manier kunt u de schutting panelen op houtrot controleren. Houtrot bij schuttingpanelen is echter al snel zichtbaar. Als de schroeven uit het hout los zijn gekomen is de oorzaak vrijwel altijd houtrot. Het is dan slechts een kwestie van tijd totdat uw schutting omvalt. Controleer regelmatig zodat u kunt ingrijpen voordat de schutting om is gevallen en uw tuin open en toegankelijk is geworden.

Wat als uw schutting dreigt om te vallen?

Op stormachtige dagen kunnen aangetaste schuttingen omvallen. Doordat rotte delen van de schutting loskomen ontstaat er speling op de ooit zo stabiele schutting. Als de schutting lang genoeg op en neer gaat zal deze vanzelf loskomen en omvallen.

Als u merkt dat dit van toepassing is op uw schutting kunt u proberen te stutten. Hiermee voorkomt u dat de schutting omvalt. Dit geeft u de tijd om een afspraak in te plannen om de schutting te vervangen of om zelf voor de benodigde materialen te zorgen. Het is slechts een tijdelijk lapmiddel en biedt natuurlijk geen oplossing voor de lange termijn.

Wat zijn de kosten van een nieuwe schutting?

De prijzen voor een nieuwe schutting lopen enorm uitéén. En bij een zoektocht op het internet tussen verschillende aanbieders dient u goed te kijken of er verschillen zitten in de aangeboden kwaliteit. U heeft immers geen baat bij een schutting die goedkoop is maar al snel dezelfde problemen gaat opleveren.

Gras en Groen Schuttingen kan uw oude schutting demonteren, voor zover dit nog nodig is, en voor u afvoeren. Daarmee ontzorgen wij u volledig. Nadat de schutting is verwijderd zorgen de vakkundige medewerkers voor een duurzame plaatsing van uw schutting. Dit doen zij door:

Lees ook:

Duurzame schuttingen nieuwbouwproject Utrecht

Duurzame schuttingen nieuwbouwproject Utrecht

11-07-2018

Gras en Groen heeft deze nieuwbouwwoningen in Utrecht mogen voorzien van prachtige duurzame hardhouten schuttingen.

Lees verder
Prachtig appartementencomplex in Nijmegen

Prachtig appartementencomplex in Nijmegen

27-06-2018

Medio juli 2017 is de bouw gestart van een groots appartementencomplex op het terrein van het voormalige tuincentrum Molenweg in Nijmegen. Gras en Groen heeft de schuttingen geplaatst.

Lees verder
Schitterende opdracht in Villapark Eikelenburgh Rijswijk

Schitterende opdracht in Villapark Eikelenburgh Rijswijk

22-06-2018

Op 4 juli start Gras en Groen Schuttingen met het plaatsen van tuinafscheidingen in de nieuwbouwwijk Villapark Eikelenburgh te Rijswijk.

Lees verder
Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

14-06-2018

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting? Gras en Groen geeft tekst en uitleg!

Lees verder
Schutting plaatsen in kleigrond

Schutting plaatsen in kleigrond

17-05-2018

Wilt u een schutting plaatsen in kleigrond? Lees dan hier hoe u of wij te werk gaan!

Lees verder
Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

12-04-2018

Betonnen of hardhouten schuttingpalen? Gras en Groen informeert u over de verschillen!

Lees verder
Schuttingen trends 2018

Schuttingen trends 2018

22-03-2018

Schuttingen trends 2018 - Gras en Groen Schuttingen

Lees verder
Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

09-02-2018

Gras en Groen Schuttingen plaatst momenteel schuttingen bij het ontzettend gave nieuwbouwproject "Vijverpark in Haarlem.

Lees verder
Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

17-10-2017

FD Gazelle 2017 - Voor Gras en Groen alweer voor het derde jaar op rij!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen