Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

Geplaatst door: Mike Paalman
Productspecialist Gras en Groen Schuttingen
Volg Mike Paalman op LinkedIn
Geplaatst op: 14-06-2018
Laatst aangepast op: 02-03-2018

Mike Paalman

Op het moment dat u graag een nieuwe schutting in uw tuin wilt plaatsen, dient de oude schutting vaak nog verwijderd te worden. Gelden er bepaalde regels bij het verwijderen van het oude exemplaar? Veel regels zijn er niet, maar met bepaalde zaken dient u zeker rekening te houden.

In dit nieuwsartikel bespreken we de volgende zaken die voor u van belang kunnen zijn:

Wel of geen toestemming nodig?

Veel is afhankelijk van uw woonsituatie. Woont u vrijstaand, dan zijn er direct minder regels aan verbonden. Toch dient u in dit geval te kijken naar de plaats waar de schutting zich bevindt. Staat deze op uw eigen grondgebied of juist niet? Ook al hebt u geen buren, dan nog is het belangrijk te kijken of u zich begeeft op andermans grondgebied (wellicht van de gemeente).

Hebt u wel buren - en dat is bij de meesten onder ons het geval - dan lijkt overleg met de betreffende buren wel op zijn plaats. Voor beide partijen kan het raadzaam zijn de erfgrens van de toekomstige tuinafscheiding opnieuw te checken bij het gemeentelijk kadaster. Mocht u op goede voet leven met uw buren, dan kan de nieuwe schutting probleemloos op de goede plek worden teruggeplaatst.

In sommige gevallen hebt u dus toestemming van de gemeente nodig. Is het mijn schutting en wat is de plaats waarop ik de nieuwe kan plaatsen? Dat is in dit geval de centrale vraag. In andere gevallen is slechts de toestemming van de buren nodig. Goed overleg kan hierin al volstaan.

Hoe verwijdert u mijn oude schutting?

Het verwijderen van uw schutting wordt door Gras en Groen Schuttingen op een snelle en vakkundige wijze verricht. Nadat de schutting is weggehaald, wordt ook gekeken naar de struiken, bomen en bestrating die eventueel ook verwijderd kunnen en moeten worden. Natuurlijk doen wij dat altijd in overleg met de bewoners. Het afvoeren van de schutting en het andere materiaal wordt ook door ons geregeld. Het verdwijnt direct in onze aanhanger. U hebt er geen omkijken naar.

Nadat de schutting is verwijderd, geeft Gras en Groen Schuttingen u tevens een gratis en vrijblijvend advies over de toestand van de grond waar de nieuwe schutting moet komen te staan. Deze grond moet namelijk bouwrijp worden afgeleverd alvorens het plaatsen van de nieuwe schutting wordt verricht. Slechts op deze wijze bent u verzekerd van een stevige en noodzakelijke fundering.

Wie verwijdert mijn oude schutting?

Los van het gegeven wie de schutting verwijdert, is het goed te weten of het lichamelijk en praktisch gezien haalbaar is om deze werkzaamheden zelf uit te voeren. Wij kunnen ons voorstellen dat u de volgende dag weer gewoon zonder een gebroken rug op uw werk dient te verschijnen. Wat is er dan makkelijker om het verwijderen van de oude schutting over te laten aan de leverancier van de nieuwe schutting?

Gras en Groen Schuttingen verricht deze werkzaamheden regelmatig. Bijna dagelijks vertoeven wij in de tuinen van de Nederlandse en Vlaamse particulieren om onder meer schuttingen te verwijderen en te plaatsen. Uw oude schutting is door hen binnen no-time verwijderd en wordt direct afgevoerd. Gemakkelijker kan Gras en Groen Schuttingen het niet maken voor u.

Twijfelt u nog over de schutting die u graag wilt aanschaffen?

Kom dan eens langs in onze showtuin. Deze bevindt zich aan de Hedikhuizerweg 21 in Den Bosch. Daar treft u diverse soorten schuttingen vervaardigd van verschillende houtsoorten. Door deze van dichtbij te bekijken, bent u er zeker van dat u de juiste keuze maakt. Tevens kunnen we dan direct een afspraak maken voor het verwijderen van uw oude schutting.

Lees ook:

Schutting plaatsen in kleigrond

Schutting plaatsen in kleigrond

17-05-2018

Wilt u een schutting plaatsen in kleigrond? Lees dan hier hoe u of wij te werk gaan!

Lees verder
Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

12-04-2018

Betonnen of hardhouten schuttingpalen? Gras en Groen informeert u over de verschillen!

Lees verder
Schuttingen trends 2018

Schuttingen trends 2018

22-03-2018

Schuttingen trends 2018 - Gras en Groen Schuttingen

Lees verder
Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

09-02-2018

Gras en Groen Schuttingen plaatst momenteel schuttingen bij het ontzettend gave nieuwbouwproject "Vijverpark in Haarlem.

Lees verder
Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

17-10-2017

FD Gazelle 2017 - Voor Gras en Groen alweer voor het derde jaar op rij!

Lees verder
Grenen-, douglas-, of hardhout schutting?

Grenen-, douglas-, of hardhout schutting?

31-07-2017

U wilt een nieuwe schutting, maar weet u niet voor welke houtsoort u moet kiezen. Misschien dat Gras en Groen Schuttingen u kan helpen!

Lees verder
Wat is de levensduur van een composiet schutting?

Wat is de levensduur van een composiet schutting?

17-04-2017

In dit nieuwsartikel gaan we uitgebreid in op de composiet schutting en de levensduur daarvan.

Lees verder
Vacature productmanager schuttingen

Vacature productmanager schuttingen

13-01-2017

Gras en Groen is op zoek naar een productmanager schuttingen. Is deze vacature iets voor u? Lees snel verder!

Lees verder
Het is weer tijd om een haag te planten!

Het is weer tijd om een haag te planten!

09-10-2016

Nu de herfst is aangebroken kunnen hagen weer volop aangeplant worden. Wilt u in de tuin een haag laten aanplanten? Ook dit kan Gras en Groen Schuttingen voor u verzorgen.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen