Schuttingen trends 2018

Schuttingen trends 2018

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Schuttingen
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 22-03-2018
Laatst aangepast op: 27-03-2018

Tonyo van Run

Wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen? Dan bent u vast benieuwd welke schuttingen de trend zijn voor 2018. Zo weet u zeker dat u een schutting laat plaatsen die past bij uw tuin en qua uitstraling jarenlang past bij uw woning. Lees hier welke trends er zijn op het gebied van schuttingen.

Duurzame tuinafscheidingen

Ook in 2018 blijft duurzaam terugkomen op alle gebieden van tuinaanleg, tuinieren en dus ook schuttingen. Een minimale belasting voor het milieu en een lange levensduur. Deze combinatie zien wij sterk terug in het aanbod van leveranciers.

Composieten schuttingen

De meest kostbare maar ook meest duurzame schutting is een composiet schutting. Door de toepassing van gerecyclede kunststoffen in combinatie met natuurlijke vezels ontstaat er een ijzersterk product dat milieuvriendelijk is. Het kunststof voorkomt houtrot en geeft u een jarenlange garantie op een perfecte tuinafscheiding.

Hout beton schuttingen

Schuttingen die geplaatst worden met palen van hout krijgen vroeg of laat last van houtrot. Als oplossing hiervoor is de hout beton schutting ontstaan. Bij dit type schutting zijn de kwetsbare delen vervangen door beton. Inmiddels wordt het al jarenlang toegepast. Ook in 2018 zal de populariteit van de hout beton schutting niet zomaar afnemen en zien we die veelvuldig terugkomen.

Hardhouten tuinschermen

Als er gekeken wordt naar een lange levensduur dan kan er geen enkele houtsoort op tegen hardhout. Ja het wordt geïmporteerd uit Indonesië, maar daar staat tegenover dat dit hout niet geimpregneerd hoeft te worden. Hardhouten tuinschermen gaan ruim 10 jaar langer mee dan de variant van grenen of vurenhout.

Douglas tuinschermen

Het meest duurzame hout voor toepassing in de tuin is douglas hout. Dit is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Nederland. Dankzij de aanwezigheid van veel natuurlijke harsen in dit type hout kan het onbehandeld in de tuin geplaatst worden. Dit duurzame karakter van het hout gecombineerd met de warme, natuurlijke kleur maakt het tot een geliefd product.

Tuinafscheiding met ruimte voor groen

Steeds meer raken u en ik er van doordacht dat de natuur dicht bij huis een belangrijke rol speelt in het woongenot. Een groene omgeving maakt u gelukkiger, dit is door onderzoek uitgewezen. Hoe ziet u dit terug als trend voor uw tuinafscheiding? Meterslange, hout beton schuttingen worden onderbroken met trellis schermen. Schutting afwisselen met hagen en hekwerken Er worden half open verbindingen gevormd met de omgeving Met gaaselementen kunnen klimplanten uw schutting groen aankleden

Lees ook:

Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

12-04-2018

Betonnen of hardhouten schuttingpalen? Gras en Groen informeert u over de verschillen!

Lees verder
Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

09-02-2018

Gras en Groen Schuttingen plaatst momenteel schuttingen bij het ontzettend gave nieuwbouwproject "Vijverpark in Haarlem.

Lees verder
Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

17-10-2017

FD Gazelle 2017 - Voor Gras en Groen alweer voor het derde jaar op rij!

Lees verder
Grenen-, douglas-, of hardhout schutting?

Grenen-, douglas-, of hardhout schutting?

31-07-2017

U wilt een nieuwe schutting, maar weet u niet voor welke houtsoort u moet kiezen. Misschien dat Gras en Groen Schuttingen u kan helpen!

Lees verder
Wat is de levensduur van een composiet schutting?

Wat is de levensduur van een composiet schutting?

17-04-2017

In dit nieuwsartikel gaan we uitgebreid in op de composiet schutting en de levensduur daarvan.

Lees verder
Vacature productmanager schuttingen

Vacature productmanager schuttingen

13-01-2017

Gras en Groen is op zoek naar een productmanager schuttingen. Is deze vacature iets voor u? Lees snel verder!

Lees verder
Het is weer tijd om een haag te planten!

Het is weer tijd om een haag te planten!

09-10-2016

Nu de herfst is aangebroken kunnen hagen weer volop aangeplant worden. Wilt u in de tuin een haag laten aanplanten? Ook dit kan Gras en Groen Schuttingen voor u verzorgen.

Lees verder
Composiet schutting

Composiet schutting

26-06-2016

Composiet - het is een term die we steeds vaker horen. Ook zien we regelmatig een composiet schutting, vlonder of pergola terug in de tuinen van particulieren. Maar wat is composiet eigenlijk?

Lees verder
Geluidswerende tuinschermen

Geluidswerende tuinschermen

28-07-2015

Proef de stilte met geluidswerende tuinschermen

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen