Schutting plaatsen in kleigrond

Schutting plaatsen in kleigrond

Geplaatst door: Mike Paalman
Productspecialist Gras en Groen Schuttingen
Volg Mike Paalman op LinkedIn
Geplaatst op: 17-05-2018
Laatst aangepast op: 22-05-2018

Mike Paalman

Wilt u een schutting (laten) plaatsen, en woont u op kleigrond? Dan is het nodig om de werkwijze iets aan te passen. Kleigrond heeft andere eigenschappen dan zandgrond en vraagt daardoor om een aparte aanpak bij het plaatsen van de schutting. Lees hier op welke wijze Gras en Groen Schuttingen uw schutting plaatst op kleigrond.

Kleigrond

In grote delen van Nederland bevindt zich kleigrond. Dit is een sedimentaire afzetting die bestaat uit gronddeeltjes vele malen kleiner dan zandkorreltjes. In droge perioden kan kleigrond vocht vele malen langer vasthouden dan zand. In natte perioden is het echter slecht in staat water door te laten waardoor de grond lange tijd nat blijft.

Nadelen van kleigrond bij het plaatsen van een schutting

Bovengenoemde kenmerken van kleigrond maken het plaatsen van een schutting op kleigrond niet altijd even eenvoudig. Deze nadelen zorgen ervoor dat het plaatsen van een schutting op kleigrond om een andere aanpak vraagt dan bij zandgrond. Als de werkwijze niet wordt aangepast kunnen de volgende problemen ontstaan:

Hoe plaatsen wij een schutting in kleigrond?

Als je weet wat de eigenschappen en dus de nadelen zijn van kleigrond kun je hierop inspelen. Gras en Groen Schuttingen hanteert een vaste werkwijze bij het plaatsen van schuttingen in kleigrond. Hierdoor kunnen wij u een perfect eindresultaat en een lange levensduur garanderen!

Wij gebruiken geen grenen of vuren schuttingpalen

In het verleden werd er nogal eens gebruik gemaakt van grenen en vuren schuttingpalen. Dit type hout is echter niet geschikt om in de grond geplaatst te worden en al helemaal niet in kleigrond. Doordat kleigrond langdurig nat blijft krijgt het relatief zachte hout al snel last van houtrot. Hardhout, of nog beter beton is een betere keuze om een lange levensduur te garanderen.

Palen aanstorten met snelbeton

Kleigrond laat zich ontzettend slecht verdichten. Daar zit het grootste probleem met kleigrond. Gelukkig is dit tamelijk eenvoudig op te lossen. Schuttingen die wij plaatsen op kleigrond storten wij namelijk altijd aan met snelbeton. Eenmaal uitgehard zorgt dit voor een fundering waarop of waarin de schuttingpalen stevig komen te staan. Dit voorkomt speling bij de palen en dat de schutting scheef komt te staan of zelfs omvalt.

Plaats schuttingen niet op kleigrond als deze drijfnat is

Natte perioden in het jaar lenen zich slecht voor het plaatsen van schuttingen en dan met name op kleigrond. Bij het graven van gaten voor de schuttingpalen kan de grond verticaal afwateren. Regenwater dat zich in de grond bevindt loopt in het gat. Bij het stellen van de palen kan er in het gat een vacuüm ontstaan. Het stellen van palen op de juiste hoogte is daardoor ontzettend lastig. Wanneer er in de tuin plassen staan of als het de afgelopen dagen ontzettend heeft geregend kunnen de werkzaamheden dus beter even uitgesteld worden.

Wilt u een schutting laten plaatsen in kleigrond met garantie?

Wilt u de zekerheid dat uw schutting op de juiste wijze wordt geplaatst? En wilt u bovendien de garantie ontvangen dat deze lange tijd waterpas blijft staan? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. Gras en Groen Schuttingen zal dan een offerte uitbrengen en na akkoord de schutting bij u komen plaatsen. U ontvangt 100% tevredenheidsgarantie op de uitgevoerde werkzaamheden!

Lees ook:

Waaraan herkent u hoogwaardige schuttingen?

Waaraan herkent u hoogwaardige schuttingen?

16-08-2018

Waaraan herkent u hoogwaardige schuttingen? Gras en Groen Schuttingen legt het aan u uit!

Lees verder
Schuttingen in nieuwe wijk Hoge Weide Utrecht

Schuttingen in nieuwe wijk Hoge Weide Utrecht

30-07-2018

In Utrecht wordt een grootse nieuwbouwwijk gebouwd. Gras en Groen levert prachtige schuttingen!

Lees verder
Samenwerking met bewoners Taxandriaplein Waalwijk

Samenwerking met bewoners Taxandriaplein Waalwijk

25-07-2018

Deze eigenaren van deze nieuwe woningen op het Taxandriaplein te Waalwijk hebben gezamenlijk besloten Gras en Groen in te schakelen!

Lees verder
Wanneer moet u uw schutting vervangen?

Wanneer moet u uw schutting vervangen?

12-07-2018

Wanneer moet u uw schutting vervangen? Gras en Groen legt het aan u uit!

Lees verder
Duurzame schuttingen nieuwbouwproject Utrecht

Duurzame schuttingen nieuwbouwproject Utrecht

11-07-2018

Gras en Groen heeft deze nieuwbouwwoningen in Utrecht mogen voorzien van prachtige duurzame hardhouten schuttingen.

Lees verder
Prachtig appartementencomplex in Nijmegen

Prachtig appartementencomplex in Nijmegen

27-06-2018

Medio juli 2017 is de bouw gestart van een groots appartementencomplex op het terrein van het voormalige tuincentrum Molenweg in Nijmegen. Gras en Groen heeft de schuttingen geplaatst.

Lees verder
Schitterende opdracht in Villapark Eikelenburgh Rijswijk

Schitterende opdracht in Villapark Eikelenburgh Rijswijk

22-06-2018

Op 4 juli start Gras en Groen Schuttingen met het plaatsen van tuinafscheidingen in de nieuwbouwwijk Villapark Eikelenburgh te Rijswijk.

Lees verder
Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

14-06-2018

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting? Gras en Groen geeft tekst en uitleg!

Lees verder
Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

12-04-2018

Betonnen of hardhouten schuttingpalen? Gras en Groen informeert u over de verschillen!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen