Geluidswerende tuinschermen

Geluidswerende tuinschermen

Geplaatst door: Mike Paalman
Productspecialist Gras en Groen Schuttingen
Volg Mike Paalman op LinkedIn
Geplaatst op: 28-07-2015
Laatst aangepast op: 20-01-2017

Mike Paalman

We kennen allemaal die ergernis. De zon schijnt en u gaat heerlijk buiten zitten. En wat gebeurt er? Of de buurvrouw gaat een tafel schuren, of er staat een vrachtwagen met draaiende motor aan de andere kant van de schutting. Frustratie alom. Hoe lossen we het op? Los van het gegeven dat we niet alle geluiden kunnen wegnemen, zijn er wel mogelijkheden voor u. Het plaatsen van de juiste schutting kan al veel geluiden absorberen. Een geluidswerende schutting van Kokosystems is vervaardigd van het omhulsel van de kokosnoot en is daarom een ideaal middel om ongewenste geluiden uit uw tuin weg te houden.

In dit nieuwsartikel bespreken we de volgende onderwerpen:

Geluidswerend vermogen

Kokosystems-tuinschermen zijn vooral bekend en geliefd vanwege het geluidswerende aspect. Het bestaat voornamelijk uit kokosvezel en beschikt daardoor over geluidswerende eigenschappen. Vanwege de aanwezigheid van deze vezel is het mogelijk om uw schutting geheel te verdichten. Voor nagenoeg geen enkel geluid is het mogelijk om via het tuinscherm uw tuin binnen te dringen. Of het tuinscherm weerkaatst het geluid, of het geluid wordt geabsorbeerd.

Veel is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van een dergelijk Kokosystems-tuinscherm. Hoe hoger het tuinscherm, hoe meer rust u in uw tuin zult vinden. Ook is de mate van geluidsoverlast dat u nu reeds ondervindt bepalend voor het succes van het betreffende tuinscherm. Als u langs de snelweg woont, is het effect van een Kokosystems-tuinscherm waarschijnlijk minimaal. In veel andere gevallen is de rust en de stilte die u ondervindt aanmerkelijk groter.

Voordelen van Kokosystems-tuinschermen?

Andere praktische voordelen

Los van het gegeven dat een dergelijk tuinscherm u de nodige rust geeft, kenmerkt het zich ook door andere, vooral praktische voordelen. Het plaatsen van klimplanten tegen dit tuinscherm is tamelijk eenvoudig. Vanwege de aanwezigheid van de vezels is het voor klimplanten zeer eenvoudig zich te hechten aan de wand van het tuinscherm. Doorgaans hebben tuinschermen een langere levensduur als ze met klimplanten zijn begroeid. Bij een Kokosystems-tuinscherm is dat niet anders. Zonder begroeiing bedraagt de levensduur 10 tot 15 jaar, inclusief begroeiing kan dat oplopen tot wel 20 jaar.

Als u tevens een nieuwe poort wilt aanschaffen, dan is een poort van hetzelfde materiaal verkrijgbaar. Kokosystems levert bijbehorende poorten die vervaardigd zijn van exact hetzelfde materiaal als de tuinschermen. Niet alleen het materiaal is hetzelfde, ook de afmetingen komen logischerwijs overeen. Zowel de tuinschermen als de houten poort hebben een hoogte van 180 cm.

Wie plaatst mijn Kokosystems-tuinscherm?

Misschien wilt u graag zelf de tuinschermen plaatsen. Dat kan. Neem dan een kijkje in de handleiding schutting plaatsen. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat u er geen tijd voor hebt of simpelweg de zin ontbreekt. Neem dan contact op met Gras en Groen Schuttingen. De ervaren hoveniers van Gras en Groen zijn gedurende het seizoen vrijwel dagelijks bezig met het aanleggen van tuinen en het plaatsen van schuttingen en tuinschermen.

Bel of mail ons. Of kom een bezoekje brengen aan onze nieuwe showtuin. Mocht u uw keuze nog niet hebben gemaakt, in de showtuin treft u verschillende soorten schuttingen waaruit u een keuze kunt maken. Gras en Groen Schuttingen bevindt zich aan de Hedikhuizerweg 21 in Den Bosch. We zien u graag verschijnen.

Lees ook:

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

20-03-2020

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag toe.

Lees verder
Beschadigde schutting na storm, wat nu?

Beschadigde schutting na storm, wat nu?

10-02-2020

Is uw schutting beschadigd geraakt door zuidwesterstorm Ciara? Lees hier hoe u een offerte kunt aanvragen en uw schutting laat herstellen.

Lees verder
Hardhout en douglashout in de Houtblazerstraat, Eindhoven

Hardhout en douglashout in de Houtblazerstraat, Eindhoven

23-08-2019

Gras en Groen Schuttingen plaatste deze zomer schuttingen in Berckelbosch te Eindhoven.

Lees verder
Chique en duurzame schutting in Galder

Chique en duurzame schutting in Galder

05-06-2019

Gras en Groen Schuttingen plaatst chique en duurzame, douglashouten schuttingen in Korenbloem te Galder.

Lees verder
Duurzame schuttingen in Berckelbosch, Eindhoven

Duurzame schuttingen in Berckelbosch, Eindhoven

13-05-2019

Gras en Groen Schuttingen plaatst duurzame, hardhouten schuttingen in nieuwbouwwijk Berckelbosch te Eindhoven.

Lees verder
Gouden Podium in Berkel en Rodenrijs

Gouden Podium in Berkel en Rodenrijs

10-04-2019

Fraaie hardhouten schuttingen met gaaselementen en antraciete betonpalen in Gouden Podium te Berkel en Rodenrijs.

Lees verder
Vrije vogels op mooie schuttingen in Vlaardingen

Vrije vogels op mooie schuttingen in Vlaardingen

03-04-2019

De vogeltjes fluiten weer en zitten weer heerlijk op de prachtige schuttingen van Gras en Groen te genieten van het zonnetje.

Lees verder
Rust in Park van Buijsen te Pijnacker

Rust in Park van Buijsen te Pijnacker

26-03-2019

Rust en reinheid met mooie schuttingen zonder doorkijk in Park van Buijsen te Pijnacker.

Lees verder
Onderhoudsvrije schuttingen in Warandepark

Onderhoudsvrije schuttingen in Warandepark

12-02-2019

Het Warandepark in Rijsbergen geniet binnenkort volop van haar onderhoudsvrije douglas schuttingen.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen