Geluidswerende tuinschermen

Geluidswerende tuinschermen

Geplaatst door: Mike Paalman
Productspecialist Gras en Groen Schuttingen
Volg Mike Paalman op LinkedIn
Geplaatst op: 28-07-2015
Laatst aangepast op: 20-01-2017

Mike Paalman

We kennen allemaal die ergernis. De zon schijnt en u gaat heerlijk buiten zitten. En wat gebeurt er? Of de buurvrouw gaat een tafel schuren, of er staat een vrachtwagen met draaiende motor aan de andere kant van de schutting. Frustratie alom. Hoe lossen we het op? Los van het gegeven dat we niet alle geluiden kunnen wegnemen, zijn er wel mogelijkheden voor u. Het plaatsen van de juiste schutting kan al veel geluiden absorberen. Een geluidswerende schutting van Kokosystems is vervaardigd van het omhulsel van de kokosnoot en is daarom een ideaal middel om ongewenste geluiden uit uw tuin weg te houden.

In dit nieuwsartikel bespreken we de volgende onderwerpen:

Geluidswerend vermogen

Kokosystems-tuinschermen zijn vooral bekend en geliefd vanwege het geluidswerende aspect. Het bestaat voornamelijk uit kokosvezel en beschikt daardoor over geluidswerende eigenschappen. Vanwege de aanwezigheid van deze vezel is het mogelijk om uw schutting geheel te verdichten. Voor nagenoeg geen enkel geluid is het mogelijk om via het tuinscherm uw tuin binnen te dringen. Of het tuinscherm weerkaatst het geluid, of het geluid wordt geabsorbeerd.

Veel is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van een dergelijk Kokosystems-tuinscherm. Hoe hoger het tuinscherm, hoe meer rust u in uw tuin zult vinden. Ook is de mate van geluidsoverlast dat u nu reeds ondervindt bepalend voor het succes van het betreffende tuinscherm. Als u langs de snelweg woont, is het effect van een Kokosystems-tuinscherm waarschijnlijk minimaal. In veel andere gevallen is de rust en de stilte die u ondervindt aanmerkelijk groter.

Voordelen van Kokosystems-tuinschermen?

Andere praktische voordelen

Los van het gegeven dat een dergelijk tuinscherm u de nodige rust geeft, kenmerkt het zich ook door andere, vooral praktische voordelen. Het plaatsen van klimplanten tegen dit tuinscherm is tamelijk eenvoudig. Vanwege de aanwezigheid van de vezels is het voor klimplanten zeer eenvoudig zich te hechten aan de wand van het tuinscherm. Doorgaans hebben tuinschermen een langere levensduur als ze met klimplanten zijn begroeid. Bij een Kokosystems-tuinscherm is dat niet anders. Zonder begroeiing bedraagt de levensduur 10 tot 15 jaar, inclusief begroeiing kan dat oplopen tot wel 20 jaar.

Als u tevens een nieuwe poort wilt aanschaffen, dan is een poort van hetzelfde materiaal verkrijgbaar. Kokosystems levert bijbehorende poorten die vervaardigd zijn van exact hetzelfde materiaal als de tuinschermen. Niet alleen het materiaal is hetzelfde, ook de afmetingen komen logischerwijs overeen. Zowel de tuinschermen als de houten poort hebben een hoogte van 180 cm.

Wie plaatst mijn Kokosystems-tuinscherm?

Misschien wilt u graag zelf de tuinschermen plaatsen. Dat kan. Neem dan een kijkje in de handleiding schutting plaatsen. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat u er geen tijd voor hebt of simpelweg de zin ontbreekt. Neem dan contact op met Gras en Groen Schuttingen. De ervaren hoveniers van Gras en Groen zijn gedurende het seizoen vrijwel dagelijks bezig met het aanleggen van tuinen en het plaatsen van schuttingen en tuinschermen.

Bel of mail ons. Of kom een bezoekje brengen aan onze nieuwe showtuin. Mocht u uw keuze nog niet hebben gemaakt, in de showtuin treft u verschillende soorten schuttingen waaruit u een keuze kunt maken. Gras en Groen Schuttingen bevindt zich aan de Hedikhuizerweg 21 in Den Bosch. We zien u graag verschijnen.

Lees ook:

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

14-06-2018

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting? Gras en Groen geeft tekst en uitleg!

Lees verder
Schutting plaatsen in kleigrond

Schutting plaatsen in kleigrond

17-05-2018

Wilt u een schutting plaatsen in kleigrond? Lees dan hier hoe u of wij te werk gaan!

Lees verder
Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

Betonnen of hardhouten schuttingpalen?

12-04-2018

Betonnen of hardhouten schuttingpalen? Gras en Groen informeert u over de verschillen!

Lees verder
Schuttingen trends 2018

Schuttingen trends 2018

22-03-2018

Schuttingen trends 2018 - Gras en Groen Schuttingen

Lees verder
Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

Collectieve schutting Vijverpark Haarlem

09-02-2018

Gras en Groen Schuttingen plaatst momenteel schuttingen bij het ontzettend gave nieuwbouwproject "Vijverpark in Haarlem.

Lees verder
Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

17-10-2017

FD Gazelle 2017 - Voor Gras en Groen alweer voor het derde jaar op rij!

Lees verder
Grenen-, douglas-, of hardhout schutting?

Grenen-, douglas-, of hardhout schutting?

31-07-2017

U wilt een nieuwe schutting, maar weet u niet voor welke houtsoort u moet kiezen. Misschien dat Gras en Groen Schuttingen u kan helpen!

Lees verder
Wat is de levensduur van een composiet schutting?

Wat is de levensduur van een composiet schutting?

17-04-2017

In dit nieuwsartikel gaan we uitgebreid in op de composiet schutting en de levensduur daarvan.

Lees verder
Vacature productmanager schuttingen

Vacature productmanager schuttingen

13-01-2017

Gras en Groen is op zoek naar een productmanager schuttingen. Is deze vacature iets voor u? Lees snel verder!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen