Geluidswerende tuinschermen

Geluidswerende tuinschermen

Geplaatst door: Mike Paalman
Productspecialist Gras en Groen Schuttingen
Volg Mike Paalman op LinkedIn
Geplaatst op: 28-07-2015
Laatst aangepast op: 20-01-2017

Mike Paalman

We kennen allemaal die ergernis. De zon schijnt en u gaat heerlijk buiten zitten. En wat gebeurt er? Of de buurvrouw gaat een tafel schuren, of er staat een vrachtwagen met draaiende motor aan de andere kant van de schutting. Frustratie alom. Hoe lossen we het op? Los van het gegeven dat we niet alle geluiden kunnen wegnemen, zijn er wel mogelijkheden voor u. Het plaatsen van de juiste schutting kan al veel geluiden absorberen. Een geluidswerende schutting van Kokosystems is vervaardigd van het omhulsel van de kokosnoot en is daarom een ideaal middel om ongewenste geluiden uit uw tuin weg te houden.

In dit nieuwsartikel bespreken we de volgende onderwerpen:

Geluidswerend vermogen

Kokosystems-tuinschermen zijn vooral bekend en geliefd vanwege het geluidswerende aspect. Het bestaat voornamelijk uit kokosvezel en beschikt daardoor over geluidswerende eigenschappen. Vanwege de aanwezigheid van deze vezel is het mogelijk om uw schutting geheel te verdichten. Voor nagenoeg geen enkel geluid is het mogelijk om via het tuinscherm uw tuin binnen te dringen. Of het tuinscherm weerkaatst het geluid, of het geluid wordt geabsorbeerd.

Veel is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van een dergelijk Kokosystems-tuinscherm. Hoe hoger het tuinscherm, hoe meer rust u in uw tuin zult vinden. Ook is de mate van geluidsoverlast dat u nu reeds ondervindt bepalend voor het succes van het betreffende tuinscherm. Als u langs de snelweg woont, is het effect van een Kokosystems-tuinscherm waarschijnlijk minimaal. In veel andere gevallen is de rust en de stilte die u ondervindt aanmerkelijk groter.

Voordelen van Kokosystems-tuinschermen?

Andere praktische voordelen

Los van het gegeven dat een dergelijk tuinscherm u de nodige rust geeft, kenmerkt het zich ook door andere, vooral praktische voordelen. Het plaatsen van klimplanten tegen dit tuinscherm is tamelijk eenvoudig. Vanwege de aanwezigheid van de vezels is het voor klimplanten zeer eenvoudig zich te hechten aan de wand van het tuinscherm. Doorgaans hebben tuinschermen een langere levensduur als ze met klimplanten zijn begroeid. Bij een Kokosystems-tuinscherm is dat niet anders. Zonder begroeiing bedraagt de levensduur 10 tot 15 jaar, inclusief begroeiing kan dat oplopen tot wel 20 jaar.

Als u tevens een nieuwe poort wilt aanschaffen, dan is een poort van hetzelfde materiaal verkrijgbaar. Kokosystems levert bijbehorende poorten die vervaardigd zijn van exact hetzelfde materiaal als de tuinschermen. Niet alleen het materiaal is hetzelfde, ook de afmetingen komen logischerwijs overeen. Zowel de tuinschermen als de houten poort hebben een hoogte van 180 cm.

Wie plaatst mijn Kokosystems-tuinscherm?

Misschien wilt u graag zelf de tuinschermen plaatsen. Dat kan. Neem dan een kijkje in de handleiding schutting plaatsen. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat u er geen tijd voor hebt of simpelweg de zin ontbreekt. Neem dan contact op met Gras en Groen Schuttingen. De ervaren hoveniers van Gras en Groen zijn gedurende het seizoen vrijwel dagelijks bezig met het aanleggen van tuinen en het plaatsen van schuttingen en tuinschermen.

Bel of mail ons. Of kom een bezoekje brengen aan onze nieuwe showtuin. Mocht u uw keuze nog niet hebben gemaakt, in de showtuin treft u verschillende soorten schuttingen waaruit u een keuze kunt maken. Gras en Groen Schuttingen bevindt zich aan de Hedikhuizerweg 21 in Den Bosch. We zien u graag verschijnen.

Lees ook:

Waaraan herkent u hoogwaardige schuttingen?

Waaraan herkent u hoogwaardige schuttingen?

16-08-2018

Waaraan herkent u hoogwaardige schuttingen? Gras en Groen Schuttingen legt het aan u uit!

Lees verder
Schuttingen in nieuwe wijk Hoge Weide Utrecht

Schuttingen in nieuwe wijk Hoge Weide Utrecht

30-07-2018

In Utrecht wordt een grootse nieuwbouwwijk gebouwd. Gras en Groen levert prachtige schuttingen!

Lees verder
Samenwerking met bewoners Taxandriaplein Waalwijk

Samenwerking met bewoners Taxandriaplein Waalwijk

25-07-2018

Deze eigenaren van deze nieuwe woningen op het Taxandriaplein te Waalwijk hebben gezamenlijk besloten Gras en Groen in te schakelen!

Lees verder
Wanneer moet u uw schutting vervangen?

Wanneer moet u uw schutting vervangen?

12-07-2018

Wanneer moet u uw schutting vervangen? Gras en Groen legt het aan u uit!

Lees verder
Duurzame schuttingen nieuwbouwproject Utrecht

Duurzame schuttingen nieuwbouwproject Utrecht

11-07-2018

Gras en Groen heeft deze nieuwbouwwoningen in Utrecht mogen voorzien van prachtige duurzame hardhouten schuttingen.

Lees verder
Prachtig appartementencomplex in Nijmegen

Prachtig appartementencomplex in Nijmegen

27-06-2018

Medio juli 2017 is de bouw gestart van een groots appartementencomplex op het terrein van het voormalige tuincentrum Molenweg in Nijmegen. Gras en Groen heeft de schuttingen geplaatst.

Lees verder
Schitterende opdracht in Villapark Eikelenburgh Rijswijk

Schitterende opdracht in Villapark Eikelenburgh Rijswijk

22-06-2018

Op 4 juli start Gras en Groen Schuttingen met het plaatsen van tuinafscheidingen in de nieuwbouwwijk Villapark Eikelenburgh te Rijswijk.

Lees verder
Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting?

14-06-2018

Hoe verwijder ik mijn huidige schutting? Gras en Groen geeft tekst en uitleg!

Lees verder
Schutting plaatsen in kleigrond

Schutting plaatsen in kleigrond

17-05-2018

Wilt u een schutting plaatsen in kleigrond? Lees dan hier hoe u of wij te werk gaan!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen