Houten schutting

Het kiezen voor een houten schutting als tuinafscheiding is een zeer fraaie optie. Het hout past door de natuurlijke uitstraling in elke tuinstijl en zorgt voor een fysieke afscheiding van de tuin. Omdat we in Nederland dicht op elkaar wonen, is het plaatsen van een dichte houten schutting zeker gewenst. Het zorgt voor de nodige privacy, waardoor u bij mooi weer onbezorgd in uw tuin kunt zitten zonder inkijk te hebben van de buren. Gras en Groen Schuttingen verkoopt en plaatst schuttingen voor de particuliere tuin. De soorten houten schutting die wij aanbieden zijn gemaakt van grenen-, douglas- of hardhout.

Gras en Groen Schuttingen biedt het plaatsen van de volgende houten schuttingen aan:

Prijzen houten schuttingen incl. montage

Door een vrijblijvende offerte aan te vragen krijgt u een passend en compleet inzicht in de totale kosten met betrekking tot een nieuwe schutting. Onderstaande prijzen zijn voor de materialen en montage, uitgaande van 30 strekkende meters en exclusief maatwerk. Een compleet overzicht vindt u op de pagina tarieven schuttingen plaatsen.Grenen 21 planks
Grenen 21 planks

€ 90,- p/m¹    

Paal hardhout

Grenen houten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Douglas 21 plank
Douglas 21 planks

€ 110,- p/m¹    

Paal hardhout

Douglas houten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Hardhout 17 pl.
Hardhout 17 planks

€ 142,50 p/m¹    

Paal hardhout

Hardhouten schutting 17 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

Hardhout 21 pl.
Hardhout 21 planks

€ 170,- p/m¹    

Paal hardhout

Hardhouten schutting 21 planks, RVS geschroefd.
Extra stevige 8,5 x 8,5 cm hardhouten schuttingpalen.
Inclusief afdeklat.

houten schutting
houten schutting
houten schutting
houten schutting

Duurzame plaatsing van uw houten schutting

Uw houten schutting wordt op de meest duurzame wijze geplaatst. Door te letten op de levensduur van de verschillende onderdelen van de schutting, zorgt Gras en Groen Schuttingen ervoor dat u zeer lang plezier zult hebben van uw houten schutting. Met welke materialen werkt Gras en Groen om een lange levensduur van uw houten schutting te garanderen?

Scandinavisch grenen

Door het koude klimaat in Scandinavië groeien naaldhout bomen minder snel dan in Midden-Europa. Het hout dat afkomstig is van bomen uit Scandinavië is daardoor harder en heeft een fraaiere structuur. Een goede kwaliteit van het hout is daardoor gewaarborgd. Het hout is bovendien voorzien van de diverse houtkeurmerken. Daardoor weet u zeker dat er op een verantwoorde manier met het bos wordt omgegaan.

Douglas-kernhout

De houten tuinschermen van douglas hout worden gemaakt van het kernhout van de douglasboom. Een boom bestaat spinthout en kernhout. Door het spinthout lopen alle sapstromen van de boom en dit gedeelte heeft niet dezelfde hardheid als de kern van de boom. De twee delen van de boom zijn door de kleur van elkaar te onderscheiden. 

Geïmpregneerde schuttingpanelen

Het grenenhout afkomstig van naaldbomen wordt bestempeld als zacht hout. Het is daardoor onbehandeld ongeschikt voor buitentoepassingen. Om het hout toch bestand te maken tegen weersinvloeden - en om houtrot dus te vermijden - wordt het geïmpregneerd. Het impregneren, dat tevens insecten weert uit het hout, kan schadelijk zijn voor het milieu. Het KOMO-keurmerk, dat onze schuttingen hebben, garandeert u dat tijdens het impregneren rekening is gehouden met het milieu.

Rvs-bevestigingsmaterialen

De rvs-bevestigingsmaterialen waarmee de schutting wordt opgehangen, staan in weer en wind buiten. Veel metaalsoorten zouden daardoor gaan roesten en dus slijten. Slijtage van bevestigingsmaterialen kan ertoe leiden dat de schutting na verloop van tijd los komt te zitten. Door gebruik te maken van rvs-bevestigingsmaterialen bent u ervan verzekerd dat het metaal langer mee gaat. Rvs is roestvast staal en kan dus een leven lang meegaan.

Hardhouten- of betonnen schuttingpalen

De schuttingpanelen worden door Gras en Groen Schuttingen standaard bevestigd op hardhouten schuttingpalen. De delen van de schuttingpalen die onder de grond zitten, blijven lang vochtig en grenen- of vurenhouten balken gaan op die plaatsen snel rotten. De constructie wordt daardoor kwetsbaar. Door deze te vervangen door hardhouten palen wordt dit ‘zwakke’ deel van de schutting versterkt. U krijgt daardoor een schutting waar u zeer lang plezier van heeft. Eventueel kan ook gekozen worden voor een hout-beton schutting. Bij deze optie zijn de schuttingpalen en de onderplaat van beton gemaakt.

Afdeklat

Een afdeklat werkt hetzelfde als een afdak. Regenwater wordt erdoor opgevangen en het voorkomt dat de schutting van bovenaf inregent. Uw houten schutting wordt minder nat, droogt sneller en gaat daardoor dus langer mee!Algemene actie Gras en Groen Schuttingen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Schutting plaatsen Rosmalen

Jo Gevers


5

"Moet zeggen dat we perfect geholpen zijn vooral de jongens waren zeer attent."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag toe.

Lees verder
Overzicht

Houten schutting met 17 of 21-planks tuinscherm

Bij de houten schuttingen heeft u, naast de keuze voor grenen-, douglas- en hardhout, de keuze tussen 17 en 21-planks. Wat is het verschil? Het cijfer geeft het aantal planken aan dat wordt gebruikt. Bij de optie voor 21 planken zijn er vier planken meer gebruikt voor hetzelfde schuttingpaneel. De planken hebben daardoor meer overlap met elkaar. De schuine inkijk die u kunt hebben bij een houten schutting wordt daardoor verkleind. De 21 planks schuttingen die wij verkopen en plaatsen hebben geen doorkijk en bieden maximale privacy voor de tuinbezitter.

De levensduur van uw houten schutting

Diverse onderdelen van uw schutting zijn behandeld of speciaal geselecteerd om een lange levensduur te garanderen.

Hieronder vindt u de levensduur van uw schutting:

Wij plaatsen ook bijpassende poorten


Poort grenen
Poort grenen

Geplaatst € 285,-    

100 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot. Ook verkrijgbaar in 90 - 110 - 120 - 130 - 140 - 150 cm.

Poort Douglas
Poort douglas

Geplaatst € 315,-    

90 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot.

Poort hardhout
Poort hardhout

Geplaatst € 405,-    

100 cm breed

Poort met verzinkt stalen frame en RVS cilinderslot. Ook verkrijgbaar in 90 - 110 - 120 - 130 - 140 - 150 cm.

Specialist hout-beton schuttingen

Specialist in hout-beton schuttingen

VCA gecertificeerd

VCA gecertificeerd bedrijf

Garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Gras en Groen biedt u de keuze uit verschillende soorten houten schuttingen. In het assortiment hebben wij schuttingen van grenen, vuren, douglas en hardhout.

Lees meer
Gras en Groen

De lange levensduur alsmede de robuuste uitstraling maken de hout beton schutting ontzettend populair. Voor welk type hout beton schutting kiest u? 

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Schuttingen heeft ook een montageservice. Wilt u uw schutting laten plaatsen? Lees dan hier welke voordelen wij u te bieden hebben!

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen